Van steen tot tapijt, als we het hebben over vloeren zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Elke soort vloer heeft zijn eigen voor en nadelen. Wij vertellen u iets over de verschillende mogelijkheden en wat de voor- en nadelen daarvan zijn.

Tapijt

Wilt u een vloer van tapijt, dan kunt u kiezen uit veel verschillende varianten. Er zijn verschillende varianten die allemaal verschillen van structuur, zachtheid en materiaal. Het nadeel van tapijt is dat viezigheid moeilijk is te verwijderen. Gooit u bijvoorbeeld per ongeluk een glas met frisdrank over het tapijt heen, is het erg moeilijk dit er weer uit te krijgen. Wel is tapijt fijn als u vaak op blote voeten loopt. Het is comfortabel en voelt minder hard aan dan als bijvoorbeeld laminaat of steen.

Natuursteen

Natuursteen ziet er vooral erg mooi uit. Natuursteen tegels zijn vaak van hoge kwaliteit en geven een erg mooie uitstraling aan uw huis. Onder de soorten natuursteen zijn veel varianten. Veel gebruikte soorten zijn graniet, leisteen en marmer. Een nadeel van natuursteen is dat u nooit dezelfde stenen zal hebben omdat de stenen gevormd zijn voor de natuur. Dit is voor sommige mensen misschien een nadeel, maar het kan ook juist een positief effect hebben.

Vinylvloer

Vinylvloer is waarschijnlijk de goedkoopste soort vloer. Een vinylvloer bestaat uit een stevig soort zijl die wordt geïmiteerd naar het gewenste materiaal wat u zoekt. Het zeil heeft een dikte van 1 tot 1,4 mm maar is erg stevig en bestendigd tegen slijten. Ook heeft het een goed isolerend effect. Een nadeel van vinyl is dat het er soms een beetje nep uit kan zien. Is dit geen probleem voor u en wilt u een mooie goedkope vloer? Dan is vinyl een goed uitkomst.

Laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in bijna alle soorten en maten die u zich maar kunt voorstellen. Er bestaat laminaat dat op hout lijkt, maar ook laminaat wat weer heel veel weg heeft van steen. Voordelig aan laminaat is dat laminaat heel lang meegaat en slijtvast is. Ook is het erg makkelijk schoon te houden doormate door af en toe te stofzuigen en de dweil er overheen te halen. Nadelig is dat als uw laminaatvloer een beschadiging oploopt, dat de schade lastig is weg te halen. Wel kunt u het gemakkelijk vervangen als de schade ernstig is.

Nieuwe vloer?

Bent u toe aan een nieuwe vloer? De vloerenexperts van Habito.nl geven u graag extra informatie over vloerbedekking en laminaat. Hatibo helpt u graag aan een nieuwe vloer, bovendien is het bedrijf u van dienst bij renovatie, reinigen en het verwijderen van uw bestaande tapijt of laminaat. Hatibo is werkzaam in grote delen van het land en heeft diverse vestigingen in Friesland.

Hatibo vloeren