Rolluiken hebben vele voordelen. Zo houdt het vaak niet alleen de zon, de warmte en de kou buiten, maar zijn rolluiken ook uitermate geschikt als inbraakbeveiliging. Doordat u de warmte in de zomer en de kou in de winter buiten houdt en doordat rolluiken voor een goede isolatie zorgen, bespaart u op uw energierekening. Daarnaast zorgen rolluiken voor een stukje privacy en als u kiest voor een automatische bediening, een stukje gemak. Wilt u meer weten over rolluiken? Neem dan contact op met een Rijkee Zonwering, hij vertelt u graag meer, plaatst rolluiken voor u en helpt u verder.

Wat zijn rolluiken?

Rolluiken zijn luiken die langs uw raam worden gemonteerd. Er zijn verschillende materialen waarmee rolluiken gemaakt worden, zoals kunststof of aluminium. Daarnaast kunt u kiezen voor handmatige of elektrische bediening. Rolluiken zijn geschikt om de zon te weren, bieden een goede isolatie wat u scheelt op uw energierekening, zorgen voor verduistering en bescherming. Op het gebied van bescherming gaat het vaak om zowel privacy als inbraakbeveiliging. Rolluiken zorgen dus ook voor een goede isolatie, zo houden rolluiken de zon buiten in de zomer waardoor u minder gebruik hoeft te maken van koeling.

Zonwering

Waar veel mensen rolluiken voor gebruiken is zonwering. Rolluiken zijn hier perfect voor. U kunt kiezen voor een handmatige bediening of juist een automatische bediening, wat een stukje gemak biedt. Wanneer de zon schijnt laat u de rolluiken naar beneden rollen, waardoor de zon volledig buiten uw woning blijft. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u uw woning niet koel hoeft te houden door middel van bijvoorbeeld airco of een ventilator. Doordat u dit soort apparatuur niet nodig heeft, bespaart u op uw energierekening. U kunt kiezen voor zowel kunststof als aluminium voor uw rolluiken. Aluminium zorgt wel voor een betere isolatie. Dus als u op zoek bent naar een goede zonbescherming met goede isolatie, zijn aluminium rolluiken perfect voor u.

Beveiliging

Eén van de voordelen van rolluiken is dat deze beschermen tegen inbraken. Doordat rolluiken stevig zijn, is het voor inbrekers moeilijker om in te breken in uw woning. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om rolluiken snel en zonder geluid open te breken. Hierdoor slaan inbrekers woningen met rolluiken liever over. Ook zorgen rolluiken voor een goede bescherming van uw ramen tegen weersomstandigheden. Door deze punten zijn rolluiken een goede keuze als u op zoek bent naar zowel zonbescherming als beveiliging tegen inbraken en weersomstandigheden. Een vakman vertelt u graag meer over de beveiligende eigenschappen van rolluiken.
Oude rolluiken vervangen

Contact met een vakman

Bent u op zoek naar rolluiken voor zonwering? Wilt u meer weten over de eigenschappen van rolluiken of wilt u deze laten plaatsen? Neem dan contact op met Rijkee Zonwering. Hij geeft u graag meer informatie en advies en plaatst de rolluiken voor u. Of u nou op zoek bent naar kunststof of aluminium rolluiken, wanneer u rolluiken voor zonwering wilt gebruiken of juist vanwege de beveiliging, alles is mogelijk. Neem daarom voor het plaatsen van rolluiken contact op met een vakman en geniet jarenlang van uw rolluiken.