Zolder verbouwen

Maak iets moois van de zolderruimte

Bent u van plan de zolder om te toveren tot een prachtige en nuttige plek? Dat kunt u het beste zelf doen. Met een grote zolder kunt u veel verschillende kanten op. Het is dan ook zeker het overwegen waard om een zolderverbouwing doe-het-zelf op touw te zetten. Daarmee houdt u de kosten beperkt, en kunt u bovendien precies uw eigen plan trekken. Breid de woonruimte uit, realiseer een extra slaapkamer of verbouw de zolder tot een leuke speelruimte voor de kinderen – het is allemaal mogelijk. Inspiratie opdoen voor een zolderverbouwing? Lees dan verder.

Zolderverbouwing: doe-het-zelf

Zoals bij elke klus in huis is het verbouwen van de zolder een prima klus om als ervaren doe-het-zelver aan te pakken. Zeker als het gaat om een relatief kleine verbouwing is dit prima te doen. Allereerst moet u natuurlijk goed bedenken wat u met de zolderruimte van plan bent. Het is dan ook een goed idee om de ruimte nauwkeurig op te meten, en uit te tekenen. Zo kunt u makkelijker brainstormen over de verschillende mogelijkheden die de zolder biedt. Ook is het natuurlijk mogelijk de ruimte uit te breiden – bijvoorbeeld met een dakkapel. Hebt u eenmaal besloten hoe de zolder ingedeeld moet worden, dan kunt u aan de slag.

De kosten van een verbouwing

Een ander punt om rekening mee te houden, zijn de kosten van een verbouwing. Die kunnen, een beetje afhankelijk van de plannen die u maakt natuurlijk, flink oplopen. Het laten plaatsen van een dakkapel, een populaire optie als het gaat om zolderverbouwingen, kost u al snel 5.000 euro. Een hele zolder verbouwen kan nog veel duurder zijn: om een hele zolderruimte onder handen te nemen, moet u al snel denken aan 20.000 of 30.000 euro. Als doe-het-zelver kunt u ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan met de verbouwing. Dat kan een ontzettende hoeveelheid geld schelen. Ook als u een gedeelte van de verbouwing voor eigen rekening neemt, leidt dat vaak al tot fikse besparingen.

Maak iets moois van de zolder

Of u nu een werkkamer wil maken, een aantal slaapkamers wil plaatsen of de zolder zelfs wil omvormen tot woonruimte: het is allemaal mogelijk. De zolder is vaak een mooie ruimte, die in veel huizen niet optimaal benut wordt. Daar valt dus vaak veel winst te behalen. Als ervaren doe-het-zelver kun je zelf aan de slag om de zolder leefbaar te maken. Kijk rond voor ideeën en laat je inspireren om de zolder aan te pakken: wie weet geniet jij binnenkort wel van een geheel vernieuwde zolderruimte.

Een klusjesman inschakelen

Voor een perfect eindresultaat schakalt u een klusbedrijf in. Klusbedrijf Expres staat voor u klaar indien u uw zolder wilt verbouwen. De gelieerde klusjesmannen hebben ruime ervaring in het vakgebied en leveren werk af tegen scherpe prijzen. U vraagt via de bovenstaande link binnen enkele minuten een offerte aan.