Ongedierte in huis is vervelend en u houdt ze daarom liever buiten de deur. Een oplossing om dit te voorkomen is om horren voor uw ramen en deuren te plaatsen. Heeft u hordeuren laten plaatsen en heeft u ook horren voor uw ramen, dan heeft u ook geen last meer van muggen in de avond en nacht. Doordat de horren wel transparant zijn, laat het wel lucht door en wordt het niet heet in uw woning.

Hordeuren met scharnieren

Scharnier hordeuren zijn zeer stevig doordat ze vaak van aluminium gemaakt worden. Daarom worden deze deuren vaak op plekken gemonteerd waar ze vaak worden gebruikt. Dat zijn plekken zoals tuin- of een achterdeur.

Plissé hordeuren

Het woord plisseren betekent opvouwen. Een plissé hordeur vouwt zich namelijk op in plaats van oprollen. Het gaas van deze hor is goed te zien en zal daarom minder schade opdoen. De plissé hordeuren zijn niet alleen zeer elegant maar kunnen ook een zeer praktische rol in vervulling nemen. Het is namelijk mogelijk om deze deuren ook als schuifpui te gebruiken. Heeft u uw schuifpui openstaan dan is het mogelijk om deze hordeuren gewoon te sluiten. Wat een groot voordeel van deze deuren zijn, is dat ze niet op spanning staan. U kunt ze dus op een kier zetten of gedeeltelijk open zetten. Een schakelmechanisme zorgt ervoor dat u de deuren op iedere gewenste stand kunt zetten.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan de beide hordeuren. De scharnierende hor komt nog met veel extra’s zoals een schopplaat. Deze schopplaat zorgt ervoor dat u ook met volle handen de deur kunt openen door hem met uw voet een zetje te geven. Deze deur wordt ook voorzien van een dranger zodat de deur zich weer automatisch achter u sluit. Zo houdt u ongedierte het beste buiten de deur. De plissé deur is een groot aanwinst voor iedere woning. Door de gemakkelijke sluiting is de deur ook door kinderen te openen en is een goede vervanging voor uw schuifpui. Doordat elke deur weer anders is en niet elke schuifpui het zelfde is, zijn de plissé horren op maat te maken.