Als u een winkel heeft, is het belangrijk dat u deze goed beveiligt. Ook eisen verzekeringsmaatschappijen steeds vaker eisen waar u aan moet voldoen qua beveiliging van uw winkel. Hoe kunt u uw winkel het beveiligen en wat zijn veel voorkomende manieren van beveiliging? verder en wij vertellen u over een aantal verschillende opties en mogelijkheden.

Rolluiken

Rolluiken zijn een goed middel om uw pand tegen inbraak te beschermen. Ze zijn inbraakwerend en zijn daarnaast ook nog brandwerend. Rolluiken zijn niet transparant en worden daarom vaak bij bedrijfspanden als kantoren en grote werkplaatsen gebruikt. Wilt u dat mensen uw winkel in kunnen kijken? Dan kunt u rolhekken overwegen. Anders zouden rolluiken een uitstekende optie zijn.

Rolhekken

Rolhekken lijken veel op rolluiken. Rolhekken zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar, en zijn vaak transparant. Doordat rolhekken vaak transparant zijn, kunnen mensen toch nog uw winkel of etalage bekijken, maar is uw winkel tijdens sluitingstijd toch goed beveiligd. Rolhekken zijn erg sterk, en hierdoor is het voor inbrekers een erg lastige klus om binnen te komen.

Brandwerende deuren

Brandwerende deuren zorgen ervoor dat als er brand is in uw pand, of het pand naast u, dat het vuur dat zich verspreid een tijdje wordt tegengehouden. Zo zijn er deuren die tot 60 minuten de brand vertragen. Het vuur verspreidt zich minder snel en u heeft zo meer tijd het pand uit te vluchten, en is de kans voor overlevenden veel groter. Ook zal er minder kans zijn dat andere gebouwen worden beschadigd omdat de brand zich minder snel groeit. Neemt u een brandwerende deur, is het belangrijk dat u te maken heeft met een deur van goede kwaliteit met de juiste codes en keurmerken. Een Rf code staat voor het aantal minuten brandvertraging en de WBD code is de Weestand tegen Brand Doorslag.

Camerabewaking

Camerabewaking kan er voor zorgen dat inbrekers afgeschrikt worden. Als inbrekers van te voren de camerabewaking hebben gezien, kan het zijn dat ze uw pand overslaan. Wordt er toch ingebroken? Dan is het door camerabewaking veel makkelijker om de criminelen op te sporen doordat ze op beeld zijn vastgelegd.

Online Rolluik.nl

Bent u geïnteresseerd in rolluiken, rolhekken of brandwerende deuren? Neem dan contact op met de specialisten van Online-Rolluik.nl. Het rolluikenbedrijf heeft ruime ervaring op het gebied van winkelbeveiliging. Een specialist komt u graag bij uw winkel op bezoek voor een advies op maat.